Kroz socijalizam, grožđe se nosilo na otkup u zadružnu vinariju, gdje se nije cijenila kvaliteta sirovine. Po dolasku novog doba, obitelj je odlučila iskoristiti svoje znanje i iskustvo, te je počela proizvoditi svoje vino.
1994. godine službeno je osnovano poljoprivredno gospodarstvo pod nazivom „PG Mato Antunović“, te su bili među prvim privatnim vinarima na Pelješcu. Brojne nagrade za vina koja su slali na ocjenjivanja dala su vjetar u leđa. Intenzivno se sade novi vinogradi i širi pogon za proizvodnju vina. Vina se buteljiraju i širi se portfolio s novim etiketama.
Velika podrška kroz cijelo vrijeme bio je pok. dundo Baldo, kapetan, koji je pomagao unaprijediti gospodarstvo. Kada nije plovio, trudio se zadržati tradiciju ribanja i prenijeti je na Domu. Iz počasti, kroz obitelj se uvijek provlačio motiv ribe. Nju smo zadržali i na novom logu.
Uz vino, obitelj obrađuje maslinik u blizini vinarije. Dio ulja moguće je kupiti u kušaonici.
Pčele su dio svake prave poljoprivredne prakse. Velika su Matova strast i poklanja im sve svoje slobodno vrijeme, a one zauzvrat obilaze vinograde i oprašuju ga, te daju med.
U prostoru gdje se nekada davno proizvodilo vino, danas se nalazi naš prostor za kušanje vina. Posjetite nas uz najavu i otkrite naše proizvode. Prošetajte kroz vinariju i saznajte od članova obitelji o posebnostima proizvodnje vina.
FUN
Između kuća imamo stoljetnu pergolu vinove loze, koju je prema predaji donesla prabaka Grkinja, kao potvrda da je pomorstvo bilo prisutno generacijama prije nas